sigma-paperiteollisuudessa

 

Cool Truck - jopa 300 tuntia ajoa ilman moottoritilan puhdistusta

Yale julkistaa uuden kehittyneen jäähdytysjärjestelmän, Cool Truck -paketin,  Yale GP40-55VX polttomoottorimallistoon. Uusi jäähdytysjärjestelmän pidentää ajoaikaa ja parantaa luotettavuutta äärimmäisissä toimintaympäristöissä, kuten paperin valmistuksessa ja kierrätyksessä. 

cool-truck-sigma

Uudessa Cool Truck -paketissa on innovatiivinen hydraulisesti ja automaattisesti ohjattu jäähdytin. Jäähdytin on suunniteltu kovaan käyttöön ja se vähentää oleellisesti moottorin ylikuumenemisen riskiä. Uudessa jäähdyttimessä tuulettimen nopeus kasvaa automaattisesti jos moottorin lämpötila nousee. Moottorin kierrosnopeuteen tuulettimella ei ole vaikutusta. 

– Kun jäähdytystarve on alhainen, tuulettimen nopeus pysyy alhaisena, vaikka moottorin kierrosnopeus olisikin korkea. Tuulettimen nopeuden ei siis tarvitse olla sama kuin moottorin kierrosnopeus, selvittää Yale tuotepäällikkö Jukka Kuopio

cool-truck-pakettiCool Truck –paketin asentaminen polttomoottoriin mahdollistaa ajamaan koko työvuoron ilman moottorin sammuttamista. Cool Truck pidentää myös jäähdyttimen puhdistusväliä vähentäen näin huoltokustannuksia ja lisäten tuottavuutta. 

– Lisäksi Cool Truck:in etuna on automaattinen puhaltimen suunnanmuutos 20 minuutin välein. Se estää tehokkaasti jäähdyttimen tukkeutumista ja on erityisen hyödyllinen paperi- ja kierrätysteollisuudessa, jossa paperiroskat voivat aiheuttaa jäähdytykseen ongelmia. Tuulettimen suunnanmuutos voidaan tehdä myös manuaalisesti painamalla kojelautaan asennettua painiketta, Jukka Kuopio lisää. 

Cool Truck -paketti vähentää ohjaamon melutasoa jopa 9 desibeliä, sillä tuulettimen nopeus on usein alhaisempi kuin moottorin kierrosnopeus. Lisäksi jäähdytysjärjestelmä nopeuttaa moottorin käyttölämpötilan saamista oikealle tasolle. Samalla moottorin suorituskyky paranee, kun moottorin ja vaihteiston öljyjen lämpötila pysyy normaalilla tasolla. 
  
Uuteen Cool Truck pakettiin sisältyvät myös kallistus- ja ohjaussylinterien suojat, vetoakselin kumisuojus, jarruputkien suojat, ilmanpoisto jäähdyttimen sivupaneeleista ja kannesta sekä tiivis moottorisuoja alapuolelle vähentämään roskien pääsyä moottoriin. 

Cool Truck -paketin luotettavuus on testattu ja todistettu

Järjestelmän luotettavuuden todistamiseksi valmistaja on tehnyt laajoja testejä erittäin vaikeissa paperiteollisuuden kohteissa maailmanlaajuisesti. 

– Vaikeissa olosuhteissa perinteisellä jäähdyttimellä varustettu moottoritila pitää puhdistaa neljän tunnin välein, jotta ylikuumeneminen estetään. Testeissä Cool Truck -paketilla varustettu trukki oli ajossa yli 300 tuntia ilman moottoritilan puhdistusta. Moottorin ylikuumenemiselta vältyttiin ja samalla työajan tuottavuus parani selkeästi, kertoo Sigma Trukkien paperiteollisuuden asiakkaista vastaava aluepäällikkö Vesa Toivanen

– Uusi Cool Truck jäähdytysjärjestelmä on nähtävissä Kuopion toimipisteessämme. Tarjoamme asiakkaillemme myös loistavan mahdollisuuden kutsua Cool Truck –pakettimme koeajettavaksi omalle tehtaalleen. Nyt kannattaa todeta järjestelmän ylivoimaisuus oikeissa tehdasolosuhteissa ja -käytössä. Varaa heti oma koeajosi soittamalla minulle, Vesa Toivanen kehottaa. 

Sinua palvelee

vesa_toivanen_thumbVesa Toivanen 
Aluepäällikkö / 
Markkinointi
 
P. 044 486 0200 
vesa.toivanen@sigmatrukit.fi

Varaa trukki koeajoon. Testaa itse.

zagro